Kenneln.

Kennel Zennovy finns i Älvsbyn, södra Norrbotten. Jag som har den heter Yvonne Lövgren.
Jag är 60 år och har haft hund sen jag var 18 år. Under ett kortare uppehåll insåg jag att ett liv utan hund inte är något för mig så det fick jag åtgärda.

Min man, Dennis, är också engagerad i hundarna och det känns bra att vara två även i kennelvärlden.
Vi är båda medlemmar i Älvsby Brukshundklubb där jag även är instruktör.

Att det blev just Pumi var från början en ren slump men det började med Pommerac Dixi Dill, som jag fick förmånen att köpa av Marianne Karlman, Kamaharas Kennel.
Dixi var då tre år och Svensk utställningschampion.
Tanken på uppfödning kom och vi parade henne två gånger men tyvärr utan att hon fick några valpar, trots att undersökningar visade att hon var dräktig. Det var förstås ledsamt att det inte blev något men det fanns säkert någon mening med det.

Dixi var en stor personlighet som lärde oss mycket (tack Dixi).
Man visste inte alltid var man hade henne, hon kunde vara helt underbar men även en riktig satmara. Framförallt var hon en riktig ”Mattehund” men gillade även husse och våra andra hundar,
främst då Ákos.

Kamaharas Ákos kom till oss som valp och blev ett plåster på såren när vi inte fick några valpar efter Dixi. Han har från första stund varit en glad och pigg herre som kunde titulera sig Svensk, Norsk, Finsk och Nordisk utställningschampion.
Ákos var väldigt trygg med ett stabilt temperament, man visste alltid var man hade honom och vi kunde lita på honom till 100 % i allt. Han var ingen bråkstake och kom bra överens med alla, tikar, hanar, valpar såväl som barn och vuxna människor.

Det var också Ákos som var grunden för min kennel. Det är väl inte så vanligt att starta upp en kennel med en hane men så blev det för mig.


Ákos är pappa till två kullar, en med en Svensk tik och en med en Finsk. Vi har behållit två tikar, en från vardera kullen.

Den första är Kamaharas Csipra, som bor med sin familj i Norrfjärden, Piteå. Hon har nu övergått i deras ägo.

Den andra är Fifikus Leanyka, kallas Lystra, och kommer från en kennel i Tammerfors. Lystra bor nu på Ekerö och är en typisk Pumi, med alla de egenskaper de ska ha, förutom att öronen inte är helt korrekta.
Hon har en kullbror, Fifikus Lovag, som blev Nordisk Juniorvinnare på ”Stora Stockholm” 2007.

Andra tillskott är en av Lystras tikar från kullen i mars 2010, Zennovy Snöflinga, Azlandos Altenia från Luleå född i mars 2011 samt Zennovy Exellent Champis, "Juni", som nu övergått i fodervärdarnas ägo.
"Flinga" är en tuff liten dam som ändå kan vara riktigt gosig och ta det lugnt emellanåt. Altenia är uppmärksam på allt vi gör och väldigt samarbetsvillig. "Juni" är en trevlig, söt dam som tar för sig allt mer och är SUCH.


Dennis,Yvonne och Napoleon

Senaste tillskotten i kenneln är Zennovy Sabina, "Vira", dotter till "Flinga" född 130710, Zennovy Narie, dotter till "Juni" född 150520, Zennovy Csimbora, dotter till Altenia, född 151015, vilka alla tre blir spännande att följa i deras utveckling.
 
 
Senast uppdaterad 28.06.2016